Site Overlay

10 beste gratis SEO verktøy

Ser du etter gode SEO verktøy som er gratis? Da har du kommet rett sted. Her finner du den ultimate listen over gratis SEO verktøy.

Heldigvis finnes det en rekke flott verktøy som alle kan være nyttig for nettopp deg. Ikke alle er like avansert som for eksempel Mangools, men du vil allikevel finne veldig god verdi i gratis SEO verktøy.

Grunnlaget for denne listen, er Reddit. SEO-samfunnet ble spurt hvilke gratis SEO verkøy de foretrekker og mengden svar var overveldende.

Som kvalitetssikring har de forskjellige verktøyene blitt brukt og testet, slik at jeg ikke ender med å gi deg dårlige råd.

Spesielt oss med nye nettsider uten veldig mye egenkapital å spytte inn, er gratis SEO verktøy veien å gå, så la oss komme i gang.

1. Google Keyword Planner, Google Analytics, Google Search Console

Google Analytics gratis SEO verktøy

Google lager noen av de beste gratis verktøyene for SEO – ferdig snakka.

  • Finn og gjør research av keywords med Keyword Planner
  • Identifiser trender med Google Trends
  • Oppdag og rett opp problemer med siden din med Search Console
  • Analyser hvor mange mennesker som besøker siden din, hvem de er og hvor de kommer fra med Google Analytics
  • Samle, prosesser og analysering alle typer SEO data med Google Sheets
  • Finn ut hvor fort din side laster med Pagespeed Insights

Hvis SEO er nytt for deg, anbefaler jeg på det sterkeste å begynne med disse før du ser på noe annet.

Disse appene er det første jeg sørger for å ta i bruk på alle nettsider jeg oppretter. Det er litt som å kjøpe ny pc og laste ned Chrome som det første du gjør – for husk – ingen liker Explorer.

2. Answer the Public

Answer the Public gratis SEO verktøy

Answer the Public er et gratis SEO verktøy som samler Google sine autoforslag og deler de inn i lister. Du vet når du søker “hvordan…”, så dukker det opp en rekke forslag. 

Dette er svært nyttig, da brukere av google svært ofte spør spørsmål i stedet for å skrive hva de vil ha. Dette kan du benytte på dine sider.

Som du ser i mine innlegg, har jeg for vane å stille deg et spørsmål i starten av et innlegg. Dette gjør jeg fordi det gir deg bekreftelse på at du har kommet rett sted. Den andre årsaken er at folk spør spørsmål på google. 

Verktøy som Soovle, Keyword Shitter og Keywordtool.io gjør veldig mye av det samme som Answer the Public.

Personlig tips

Answer the Public kan gi deg de keywordene du trenger for å starte en liten nettside. Ønsker du å ta det neste skrittet eller øke trafikken på din nettside?

Da anbefaler jeg Mangools Keyword Finder på det sterkeste.

3. Ahrefs gratis backlink sjekker

Backlink Checker gratis SEO verktøy

Dette gratis SEO verktøyet viser de beste 100 backlinkene til enhver nettside helt gratis.

Den avslører også hvilke nettsider som har flest backlinks og referring domains. I tillegg gir den deg en indikasjon på styrken til nettsiden du søker på.

Verktøyet er svært kraftig og inneholder:

  • 16 trillioner kjente linker
  • 176 trillioner unike domener
  • 6 milliarder sider som gås gjennom hver dag.

Baclink-indexen til verktøyet oppdateres hvert femtende minutt hver dag så du kan se nye backlink-muligheter umiddelbart.

Den er selvfølgelig ikke like avansert som betalingsversjonen, men er fortsatt kraftig og nyttig nok til å komme på tredjeplass i denne oversikten.

4. Beam Us Up

Beam Us Up gratis SEO verktøy

Beam Us Up er et gratis SEO verktøy som crawler siden din. Den er et kjempe godt alternativ til Screaming Frog. Baksiden er at den kun er tilgjengelig for Windows.

Hvis du bruker Mac, så må du huske at Screaming Frog kan crawle opp til 500 sider helt gratis (med noe nedsatt funksjonalitet).

5. Yoast SEO

Yoast gratis SEO verktøy

Hvis du trenger et gratis SEO verktøy for WordPress, er dette verktøyet for deg. Det viste vår kåring av de beste SEO plugins for WordPress.

Dette er et verktøy du kan bruke til å fikse meta tags, titler og beskrivelser. Du kan generere sitemaps og mye, mye mer.

Ønsker du å lære mer om Yoast SEO, kan du se den 10 minutter lange videoene fra en av de beste eksperten ei verden hos Ahrefs.

6. Keyworddit

Keyworddit gratis SEO verktøy

Keyworddit trekker ut nøkkelord fra Reddit. Det eneste du trenger å gjøre, er å skrive inn en subreddit og den vil gi deg en liste med et par hundre keywords, samt en oversikt over gjennomsnittlig antall søk.

Verktøyet er kjempenyttig for å gi deg en forståelse av hvilke emner ditt publikum er mest opptatt av.

7. Hunter.io*

Hunter.io gratis SEO verktøy

Hunter io er et gratis SEO verktøy som finner alle epostadresser relatert til et nettsted på sekunder.

*Gratis opp til 100 forespørsler i måneden

Hver e-post har også en konfidensialitets-score. Noen har til og med et verifiseringsikon, som betyr at du kan benytte den eposten med full konfidensialitet.

Du kan også bruke verktøyet til å finne eposten til en spesifikk person. Bare fyll inn domenet og personens navn.

Du kan installere en Chrome extension for rask tilgang eller bruke Google Sheets sin plugin.

8. SEO Web Page Analyzer

Web page Analyzer gratis SEO verktøy

SEO Web Page Analyzer gir deg en god analyse av din nettside.

Den samler data fra bilder med manglende alt tags, tittelstruktur, inngående og utgående lenker, meta titler og beskrivelser samt en rekke andre ting. Du vil også kunne få opp en on-page SEO score mellom 0 og 100.

9. Responsive Design Checker

Responsive Design Checker gratis SEO verktøy

Responsive Design Checker er et gratis SEO verktøy som gjør akkurat det som blir lovet: den sjekker hvor responsiv, eller mobilvennlig siden din er. Skriv inn nettadressen din og se hvordan det blir seende ut på pc, tablet eller mobil.

Du kan til og med se hvordan den blir seende ut på forskjellige mobiler (f.eks Iphone X) og en rekke andre mobil- og pc modeller.

Med Google’s nylige endring til mobil-først-indexering, har det blitt enda viktigere å ha et responsivt design på nettsiden.

10. Keywords Everywhere

Keywords everywhere gratis SEO verktøy

Det siste gratis SEO verktøyet som når vår topp 10 liste er Keywords Everywhere. Dette verktøyet er en Chrome extention som gir deg svar på hvor hard konkurransen er på et hvert søkeord du skriver inn på google.

Den samler data fra Google Keyword Planner og presenterer det under søkefeltet.

Har du lest helt ned hit?

Du er gal. Men jeg er selvfølgelig veldig takknemlig og samtidig håper jeg du har funnet er gratis SEO verktøy eller to som du kunne tenke deg å benytte.

Hvis du driver eller jobber i en bedrift med fast utsalgsted, anbefaler jeg også at du sjekker ut om Lokal SEO er noe for deg.

Copyright © 2022 Morten Skåningsrud. All Rights Reserved. | Intuitive by Catch Themes