Site Overlay

Ny hverdag med epost-markedsføring

Bruker du mye tid på å komme opp med nytt innhold til nyhetsbrevene dine? Fortvil ikke, du er ikke alene og her er noen tips som kan forandre arbeidshverdagen din.

Ja, jeg går så langt som å si at dette tipset kan forandre arbeidshverdagen din.

For hva skjer når du begynner å legge data og analyse til grunn for innholdet du sender ut til kundene? Effekten vokser og du får mer tid til å produsere enda bedre innhold.

Kom du til denne siden fordi du er på utkikk etter SEO-tips og overhodet ikke interesserer deg for epost-markedsføring, kan du få noen tips til SEO plugins for WordPress her. Syns du dette er interessant, må du åpenbart lese videre.

Hvordan kommer jeg i gang?

For å basere epost-markedsføringen din på data, må du selvsagt ha data å basere den på. Reisen til din nye hverdag starter ved å samle inn historisk data på åpninger, klikk i epost og ikke minst hvordan leseren konverterer på siden din.

Hvis du har vært flink og benyttet tracking link i e-postene dine, har du alle forutsettinger for å produsere fantastisk innhold fremover.

Du kan komme langt ved å se på klikk- og åpningsprosenten. Gjennom åpningsprosenten kan du ved å sortere fra flest til færrest åpningsprosent identifisere hvilke type emnefelt som presterer best. Er de korte og presise? Lange og utbroderende? Snakker de om tilbudet? Er de ren clickbait?

Alle disse spørsmålene er viktig å finne svar på.

Klikkprosenten i eposten kan være mer tricky å analysere, men det er mulig. Sorter ut alle de beste epostene dine, gjerne flere enn du gjorde med åpningsprosent. Sorter de i kategoriene «kort», «medium» og «lang».

Deretter ser du etter andre fellestrekk med epostene som for eksempel:

  • Gir eposten alle svarene leseren trenger, eller må hen inn på nettsiden din for å finne resten?
  • Hva står på CTA knappen?
  • Hvordan er designet?
  • Har du benyttet humor?
  • Er det noen spesielle tilbud som går igjen?

Det er en rekke ting du kan se etter og alle har noe å si på hvor mange klikk du har fått.

Når du har gjort dette, har du kommet veldig godt i gang. Du har allerede begynt å analysere innholdet ditt og identifisere det som kundene eller leserne dine responderer best på.

Tracking og Google Analytics

For å få den fulle og hele sannhet om dine nyhetsbrev, er det viktig med tracking links i epostene dine. Selv om klikk- og åpningsprosent gir deg en god indikasjon over tid på om innholdet ditt fungerer slik det skal, gir deg ikke det hele bildet.

Min erfaring er at det ikke nødvendigvis er sammenheng mellom klikkprosenten og engasjement utvist på nettsiden. Ved å bruke Google sin URL Builder kan du plukke opp aktiviteten til brukerne dine på nettsiden etter at de har landet på siden.

Dette trikset gjør at du kan få et inntrykk av om kampanjen fungerer, om innholdet engasjerer og om landingssiden din presterer.

PS! Dette fungerer også på SMS

Hvordan endrer dette arbeidshverdagen min?

Ok – analysering av innhold – men hva er den store greia? For meg betydde denne endringen i måten å jobbe på en vekst på 87% i verdi på innholdet jeg produserer for epost-markedsføring.

Den store endringen kommer når du lager deg en fullstendig oversikt over det best presterende innholdet og deler dette med kampanjesjefen. Utført riktig behøver den eneste korrigeringen være beløp og prosentsatser på tilbudene dine.

A/B tester blir svært verdifulle, fordi du vet at innholdet som vinner testen, vil være det innholdet som benyttes konsekvent fremover.

Den store endringen blir derfor at du kommer til å bruke langt mindre tid på å reprodusere innhold og langt mer tid på analyse, verdiskapning, testing og forbedring. Dessuten kommer sjefen din til å elske deg. Det er jo ganske alright.

Copyright © 2022 Morten Skåningsrud. All Rights Reserved. | Intuitive by Catch Themes